Start Omhoog Feedback

CD Kol Shalom
Activiteiten CD Kol Shalom Kinderzangdag Volleybaltoernooi EnquÍte

 

 

D.V. 11 september 2010 verscheen onze nieuwe CD

                "Wij heffen onze stem tot U"

Met medewerking van:

Jongerenkoor Kol Shalom uit Barneveld o.l.v. Roelof van Middendorp

Ton Burgering, vleugel,

Dick Slagman, orgel

Geert Jan van de Beek, panfluit

Henk Jan Drost, trompet

Beluister hier een fragment van de nieuwe CD

 

Door middel van het onderstaande formulier is het mogelijk om een CD te bestellen. Mailen kan ook naar of bel (055) 542 81 17  
Ja, ik bestel de CD "Wij heffen onze stem tot U" Š Ä 15,00 per stuk
Naam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Emailadres
Aantal CD's

 

 

De OPBRENGST van de CD is bestemd voor het HUISWERKPROJECT in ALBANIň

 In Oost-Europa waren jarenlang communisten aan de macht. Binnen het communisme was geen plaats voor het christelijk geloof. Toch waren er heel wat Oost-Europeanen in het geheim christen. Onder hen leefde een sterke behoefte aan Bijbels en lectuur. Daarom begon Kom over en help in 1974 met het smokkelen van Bijbels, kinderbijbels en andere christelijke boeken naar deze communistische landen. Dat smokkelen was illegaal.

Na de val van het communisme eind jaren tachtig begon een heel nieuwe periode. Evangelisatie was niet langer verboden. De kerken en christenen waren vrij, maar in materieel opzicht waren ze arm.

Het werk van de stichting verbreedde zich in de jaren na īde Wendeī dan ook. De communisten hadden geprobeerd alles wat met het christelijk geloof te maken had te vernietigen. Bijbels en christelijke lectuur waren bijna niet voorhanden en ook een nieuwe generatie predikanten met een gedegen theologische opleiding ontbrak. De harde leerschool van de vervolging had de meesten geestelijk rijk gemaakt, maar voor het voorgaan in en het leiden van een gemeente is een goede opleiding belangrijk. Toen de Oost-Europese kerken vroegen om lectuur, humanitaire hulp en na enkele jaren ook om financiŽle hulp bij de bouw van kerken, probeerde Kom over en help in deze behoeften te voorzien.

In januari 2010 is een huiswerkproject van start gegaan in het stadje DelvinŽ (AlbaniŽ). Vooral aan kinderen uit erg arme en gebroken gezinnen en met een groot schoolverzuim wordt zo een veilige leeromgeving geboden. Juist zij belanden vaak in de (al dan niet kleine) straatcriminaliteit en later is het vinden van een baan voor hen zeer moeilijk of onmogelijk.

Het project omvat meer dan alleen het bieden van begeleiding bij huiswerk maken. Voordat de schooltas opengaat, wordt een warme maaltijd aangeboden met als belangrijkste ingrediŽnten: warmte, persoonlijke aandacht en de opening van Gods Woord. Na de maaltijd wordt er onder begeleiding huiswerk gemaakt. Daarna vinden er allerlei ontspannende en leerzame activiteiten plaats. Men hoopt zo een tweede thuis voor deze kinderen te kunnen creŽren, waar ze zes dagen per week van twaalf tot zes uur welkom zijn.

Meer informatie? Klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2011 A. van 't Zelfde                                                                                          
 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@vant-zelfde.nl