Start Omhoog Feedback

Kinderzangdag
Activiteiten CD Kol Shalom Kinderzangdag Volleybaltoernooi Enquête

 

 

Op zaterdag 2 juni 2007 organiseerde comité Apeldoorn e.o. van de stichting KOM OVER EN HELP in de Dorpskerk van Beekbergen een kinderzangdag voor alle kinderen uit de regio die van zingen houden.

Deze CD "Vertel het groot en klein" verscheen op 29 september 2007 en is nog steeds verkrijgbaar voor slechts € 10,00.

84 Kinderen in de leeftijd van circa 7 tot en met 14 jaar hebben die dag met elkaar een CD opgenomen in Beekbergen. Uit alle windstreken kwamen de kinderen naar de kerk om samen te zingen. Met elkaar zongen we, onder leiding van een dirigent, bekende en ook wat minder bekende psalmen en verantwoorde gezangen. Daarbij werden we begeleid door het orgel en een drietal instrumentalisten (panfluit, dwarsfluit en trompet), die ook muzikale intermezzo's verzorgden.

Door middel van het onderstaande formulier is het mogelijk om een CD te bestellen van de kinderzangdag. Mailen kan ook naar kinderzangdag@solcon.nl of bel (055) 542 81 17.

Beluister eens de onderstaande twee nummers van de CD.

bullet

Psalm 35

 

bullet

Looft de Heere mijn ziel (Ps.103)

 

Ja, ik bestel een CD van de kinderzangdag voor Kom Over En Help

Naam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Emailadres
Aantal CD's


 

 

Waar gaat de opbrengst van de CD naar toe?

Hulp aan kinderen in arme gezinnen – Oekraïne-zuid.

 

Kinderen in 35 arme gezinnen

 

Kinderen zijn kwetsbaar, omdat ze meestal afhankelijk zijn van volwassenen. Mensen die moeten zorgen voor hun eten, onderdak en veiligheid. Armoede maakt echter dat veel volwassenen daar niet altijd voor kunnen zorgen. Om te voorkomen dat kinderen op straat of in een tehuis terechtkomen, worden arme gezinnen door de kerken geholpen. De kinderen kunnen dan in het gezin blijven.
    
Een voorbeeld is het gezin van Valentina. Ze woont in Dnepropetovsk (Oekraïne-Zuid) en is moeder van drie kinderen: een zoon van twaalf jaar en twee dochtertjes van zeven en vijf jaar. Valentina is door haar man verlaten en woont nu in het zeventig jaar oude huis van haar moeder. Haar broer, die vaak dronken is, woont er ook. Valentina heeft een baan als bewaker, waarvoor ze vierentwintig uur aaneengesloten moet werken. Daarna heeft ze drie vrije dagen. Ze verdient daarmee ongeveer 24 euro per maand.

 

Haar zoon heeft een probleem met één van zijn nieren. In verband met de ziekte van deze jongen ontvangt ze per maand een invaliditeitspensioen van 14 euro. De medicijnen kosten 18 euro per maand. Per saldo blijft er dus 20 euro per maand over. Daarvan moet ze eten, kleding, vervoer, elektriciteit en schoolgeld betalen. Aan 20 euro heeft ze dan vaak niet genoeg.

 

Valentina probeert de eindjes aan elkaar te knopen door haar boodschappen op de markt te doen en met het openbaar vervoer naar de kerk te gaan. Ze krijgt regelmatig kleding van de kerk, die in Nederland is ingezameld.
 

Om gezinnen als dat van Valentina een steuntje in de rug te geven, ondersteunt Kom over en help de poor family-projecten die door de kerken zijn opgezet. 'Poor family' betekent 'arm gezin'. De stichting steunt de kerken in deze regio. Zij geven de hulp maandelijks door aan tien kerkelijke en onkerkelijke gezinnen met meestal jonge kinderen. Voor de niet-kerkelijken is de hulp die zij ontvangen een christelijk getuigenis

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@vant-zelfde.nl